За да стартираме работа по вашия случай, ни е необходима определена първоначална информация и попълнен лабораторен формуляр.

1-ВА СТЪПКА – ПОДГОТОВКА НА ПЪРВОНАЧАЛНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОРЪЧКА

Каква е необходимата ни информация и как да я подготвите:

I. При всеки случай – независимо дали искате да поръчате изработка на коронка или планиране на импланти, ни е необходима АКТУАЛНАТА ИНТРАОРАЛНА СИТУАЦИЯ – изберете един от следните три начина да ни я предоставите:

  • Интраорален скан.

Това е варианта, който ви препоръчваме тъй като възможностите за грешки и неточности са най-малко. Важно е да бъде сканирана добре цялата челюст, по която ще се работи. При сканиране на горната челюст е необходимо да сканирате и небцето.

  • Гипсов модел.

Можете да ни изпратите предварително подготвени гипсови модели на пациента, които ние ще сканираме и върху които ще работим.

  • Отпечатък от горна и долна челюст.

Ако нямате възможност да си подготвите модели, може да ни изпратите ситуационни отпечатъци на пациента. Препоръчително е отпечатъците да са взети с точен отпечатъчен материал – А-силикон или полиетер. Тези материали имат минимално свиване и са устойчиви във времето до отливането им. Важно е да няма завличания на отпечатъка и да се вижда добре зоната на имплантиране. Всяка неточност би създава проблем при пасването на хирургичния водач или конструкцията, която изработваме за вас. При взимане на отпечатък от горна челюст е необходимо да бъде опечатано и небцето. Незабравяйте да ни изпратите и захапка.

II. CBCT изикваме само ако случаят ви изисква планиране на импланти – то трябва да бъде актулно и адекватно на интраоралната ситуация, за да можем да гарантираме точно планиране. Важно е мостови конструкции и протези да бъдат свалени и да се вижда ясно областта на имплантиране. Например, пациента има мост 14-16 и желаете да поставите имплант на 15 – моста трябва да бъде свален, да се подготвят зъбите (ендодонтия, изграждане), да се направи отпечатък/интраорално сканиране, CBCT и тогава да бъде поставен временнен мост. За да пасне хирургичния вода, протезното поле не трябва да бъде променяно до операцията (да не се подменят пломби, корконки или изграждат зъби).

III. Фото снимки са неоходими само, за да може да се изготви дигитален дизайн на усмивката. Това е особено важно и при случаи на цялостно възстановяване с импланти или имплантиране във фронтална зона.

Попитайте ни какво фотозаснемане ще е необходимо за работата по вашия случай.

2-РА СТЪПКА – ПОПЪЛВАНЕ НА ЛАБОРЯТОРЕН ФОРМУЛЯР ЗА ПОРЪЧКА

Към първоначалната информация трябва да ни изпратите и попълнен лабораторен формуляр, който можете да изтеглите тук.

Важно е да опишете точно поръчката си, за да бъде обработена коректно и доставена в обещания срок. Ако се затруднявате, вижте образеца за попълване на лабораторен формуляр или се свържете с нас.

3-ТА СТЪПКА – ИЗПРАЩАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯТА

Сканирайте/ снимайте попълненият лабораторен формуляр и ни изпратете четливо копие на office@bsmile.bg

В e-mail можете да приложите и файловете с направеното сканиране в .STL формат, CBCT изследването в .DCM формат и снимков материал, ако е необходим за планиране на конкретния случай.

Ако сте подготвили отпечатъци или гипсови модели, можете да ги изпратите с куриер или да ги донесете лично на адрес: гр. София, Жилищна група Южен парк, ул. “Св. Осий Кордобски” бл. 113, вх. Б

Поръчка на BSmile пакет за лечение с импланти можете да направите и ON-LINE директно тук.

Срокът за изпълнение на вашата поръчка ще започне да тече в деня след получаване на цялата първоначална информация и коректно попълнен лабораторен формуляр.