Високотехнологичното оборудване в нашата лаборатория ни дава възможност да предоставим нужните решения, използвайки най-иновативните методи и материали. Нашият модерен производствен център е проектиран да използва последните дигитални технологии и оборудване в зъботехниката.

3D принтер Next Dent 5100

Революционирайте бизнеса си

3D принтерът NexDent 5100 e задвижван от революционната технология Figure 4 ™ и в комбинация с широкото портфолио от дентални материали с които работи, адресира множество показания. Това води до несравнима скорост, точност, повторяемост, производителност и обща цена на работа.

NextDent 5100 улеснява високоскоростния 3D печат за производството на индивидуални лъжици, модели, хирургични водачи, протези, ортодонтски шини, корони и мостове, с повишена прецизност.

Това революционно решение предлага най-добрите в класа си скорост и ефективност на достъпна цена за всички лаборатории и клиники.

Неуспорими предимства

 • Най-добра в класа скорост
 • Ефективност и по-ниски разходи
 • Висока точност
 • Достъпна ценова точка
 • Един юнит за всички страни

Лабораторен 3D скенер 3Shape E3

Висока производитеност и точност

Има много причини да кажем „да“ на 3D скенерите и цифровия работен процес.
Създаването на цифрови модели за изследване от гипсови модели или отпечатъци, спестяването на място за съхранение, предвидимостта и точността в CAD проектираните решения са само някои от причините.

E скенерите на 3Shape включват 5 MP камери, син LED и многоредово сканиране за оптимално заснемане и точност на детайлите. Задвижвани от напреднали технологии като 3Shape impression scanning и Auto-start scanning, E скенерите позволяват на вашата лаборатория да завърши повече случаи за по-малко време.

Характеристики и предимства

 • 2 x 5 MP камери
 • Технология за сканиране: Blue LED Multiline
 • Точност (ISO 12836/ импланти) : 7 μm / 10 μm
 • Скорост на сканиране (подкова):24 sec
 • Скорост на сканиране (пънче):18 sec
 • Скорост на сканиране (подкова от отпечатък): 80 sec
 • Текстуриране: цветно

Лабораторен софтуер 3Shape Dental System & Implant Studio

Dental System – restorative software

CAD / CAM решението, което помага на зъботехническите лаборатории да останат водещи. Предлага най-широка гама от общи и специализирани работни процеси.

Dental System е решение, което ви позволява да се съсредоточите върху майсторството и креативността, докато софтуерът прави останалото. Независимо от размера на вашата лаборатория, нашият стоматологичен CAD / CAM софтуер ще ви позволи да станете по-продуктивни и да предоставите печеливши услуги като протези, алайнери, дизайн на усмивката, хирургични водачи, шини и други. И ви предоставя безплатен достъп до отворена система от дизайнерски услуги, библиотеки, както и до интраорални скенери на трети страни, фрез-машини и 3D принтери.

Implant Studio – planning software

Планирайте, проектирайте и принтирайте персонализирани хирургични водачи и временни винтово-задържани реставрации в един работен процес.

Когато работите върху случаи с импланти, искате предвидимост и последователност. С 3Shape Implant Studio® вие използвате дигиталната технология, за да предложите на своите клиенти зъболекари предсказуеми резултати, въз основа на планово протезирано имплантиране.

Можете да разширите офертата си, като доставите пълнен пакет – хирургиченводач и временно или финално протетично решение.

CAD/CAM vhf K5

Превъзходство в сухото фрезоване. При всяка показание.

Несравнима прецизност

 • Реставрации в ултра HD.
 • Първокласен шпиндел с четворни хибридни керамични лагери за най-високо прецизност и гладкост при работа.
 • 3 микрона точност на повторение.

Мощен и здрав

 • Фрезова дори най-твърдите материали на пазара, включително CoCr.
 • Работи с 500 вата мощност и 60 000 оборота в минута.
 • Здраво промишлено качество.

Максимална независимост

 • Неограничена достъпност на материалите в 98 mm формат на диска, налични са държачи за различни варианти.
 • Покрива най-широкия диапазон от индикации, поради +/- 35 градусовият ъгъл на въртене по петата ос и работа с до 40 mm дебели заготовки.
 • Идеален за производство на цели протези, модели, хирургични водачи и повечето други индикации в протезирането и имплантологията.

Германски способности

 • 100 процента проектиран и произведен в Германия.
 • Изключителна защита чрез херметическа запечатка на механиката, електрониката и шпиндела.
 • vhf софтуер за DentalCAM за предвидими резултати.
 • 24-месечна гаранция.

Изключително икономичен

 • Оптимизирани CAM стратегии за по-бързо фрезоване.
 • vhf инструменти с дълъг живот и висока точност.
 • Автоматична смяна на 16 инструмента.
 • Съотношение цена-производителност без аналог.

CAD/CAM vhf N4

Впечатляващо фрезоване с водно охлаждане

Четири работни оси

Ротационната ос (ос А) е с диапазон на въртене от +190° до –10°.

Автоматичен чейнджър за 8 инструмента

Двете сменяеми станции на чейнджъра за инструменти могат да бъдат окомплектовани много бързо, след което процесът ще бъде напълно автоматизиран. Специален датчик отчита износеността на инструментите с диамантено покритие.

Мощен и прецизен шпиндел

Четворното хибридно керамично лагеруване и номинална мощност 300 W при непрекъснато натоварване, гарантират добре балансиран въртящ момент.

Корпус от лят алуминий

Корпусът абсорбира вибрациите и осигурява висока стабилност на цялата машина.

Идеален вариант за зъботехническа лаборатория или дентална клиника

N4 e перфектен вариант за рязане в дентална клиника, което може да бъде извършено без забавяне и при оптимизация на разходите, необходими за външно производство.

N4 е добро попълнение към вече съществуващите машини за суха обработка в денталната лаборатория. Това ще спести почистващите дейности, които стават необходими при преминаване между мокро и сухо рязане в една машина.

Системи за безопасност

Автоматично блокиране и предпазване от отваряне на вратичката по време на обработката. Специалната изолационна система на работната камера в комбинация с гумен предпазващ калъф на шпиндела защитава ефективно механиката и електронната система от влага.

Високо-ефективно охлаждане

Осемте дюзи, които са разположени на шпиндела, охлаждат целия инструмент равномерно, по време на всички етапи на обработка.

Напълно интегрирана система за охлаждане

Затворена водна система за охлаждане  – не е необходим външен модул за помпата.

Удобно зареждане и почистване благодарение на сменяемия резервоар за течност и филтър за отделяне на малки частици.

Широка гама от индикации

За корони, мостове (също напълно анатомични), инлеи, онлеи, имплантологични надстройки, телескопични корони, и др.

Не са необходими предишни познания. Много лесна работа чрез предоставения софтуер DentalCAM със стратегии за обработка,които са специално пригодени за рязане

Керамична пещ VITA VACUMAT 6000 MP

Надеждно изпичане и пресоване за всички налични в търговската мрежа материали

VITA VACUMAT 6000 MP е създадена, за да гарантира безопасни и надеждни резултати при предоване. Това комбинирано устройство съвместява всички предимства на модерна пещ за изпичане и за пресоване с компактен дизайн, който поставя нови стандарти. VITA VACUMAT 6000 MP разполага с всички програми и функции на VITA VACUMAT 6000 M.

Може да се използва и за пресоване на всички налични в търговската мрежа прес-керамики и е подходящ за голямо разнообразие от системи за пресоване. Автоматичното откриване на броя на използваните пелети предотвратява грешки при натискане или повреда на пресата в резултат на недостатъчно натоварване (VITA PressControl).

Керамична пещ VITA ZYRCOMAT 6000 MS

Следващо ниво пещ за високоскоростно синтероване

VITA ZYRCOMAT © 6000 MS е подходящ за всички високотемпературни агломерационни изгаряния от всякакъв вид материали за подструктура на зъбна керамика, като Zr02 и Al2O3.

С най-новите характеристики в областта на технологията на изпичане, високоскоростната агломерационна пещ гарантира висококачествени резултати и внимателно синтероване с температура на охлаждане до 400 ° C в три свободно избираеми режима. Високоскоростният режим може да се използва за агломериране на мостови подструктури до 14 единици за 80 минути. Пещта може да се управлява с VITA vPad comfort, VITA vPad excellence или VITA vPad клинични контролни звена.