Необходимо е TeamViewer да бъде инсталиран както на компютъра, до който имате достъп от разстояние, така и на компютъра, който използвате. Една и съща програма е инсталирана и на двете места.

1. Отворете уеб браузър и заредете сайта на програмата от линка тук TeamViewer.
2. Ако операционната ви система е Windows, свалете програмата директно от бутона Download for free в средата на страницата. Ако работите с друга операционна система, кликнете върху бутона Download от заглавната лента с менюто.
3. Изберете операционната система с която работите от лентата в горната част на екрана и кликнете върху бутона Download TeamViewer. Така ще започнете свалянето на програмата.
4. Кликнете върху сваления файл и изберете Run, за да започнете инсталирането на програмата. Ще намерите файлът долу в ляво на екрана на браузъра ви или в папката със свалени файлове Downloads.
5. Изберете опцийте Default installation и Personal / Non-commercial use. Така ще индикирате, че инсталирате TeamViewer безплатно, само за лична употреба. Натиснете Accept-finish за да продължите натам.
*Windows ви позволява да стартирате TeamViewer без да го инсталирате, което може да бъде полезно, ако сте на компютър, за който нямате административни привилегии. Изберете Run only (one time use) като опция за инсталиране.
6. Кликнете върху Yes на екрана, който ще се появи преди инсталацията на TeamViewer да започне. Изчакайте инсталацията да завърши преди да натиснете Close.
7. Заедно с края на инсталацията ще се зареди и началния екран на програмата където в ляво ще видите вашият номер – ID и парола – Password. Този номер и парола ще бъдат използвани за отдалечена връзка с този компютър. За да се свържете с друг компютър, трябва да въведете неговият номер в Partner ID полето в дясно на екрана.

Вече можете да започнете да използвате програмата TeamViewer – да приемате връзки от отдалечени компютри или да се свързвате и контролирате други отдалечени компютри.

Вижте ръководствата за свързване с друг компютър тук и как да организирате TeamViewer среща тук.